Free shipping (€55+)
Free returns
Ordered before 16:30 same day shipping

Moths and woollies: help!

De grootste nachtmerrie van iedere wolletjes-liefhebber: motten. Door de jaren heen heb ik er een missie van gemaakt om deze nare beestjes buiten de deur te houden en gaatje in wolletjes te voorkomen. Ik deel graag een paar tips met je.

Wolletjes Bewaren

Berg wolletjes die je niet of minder gebruikt op in plastic afsluitbare boxen. Ikzelf doe ze in een vacuümzak die je met een stofzuiger luchtvrij maakt.

Cederhout

Een natuurlijke manier om motten te weren is door cederhoutjes te kopen. Ze zijn er in allerlei vormen: balletjes, houtjes, schijfjes… Wanneer de geur vervaagt schuur ik ze even op met een schuurpapiertje. Of ik besprenkel de houtjes ongeveer om de drie maanden met wat cederolie.

Lavendelzakjes

De geur van lavendel helpt ook tegen motten. Voor mensen een heel fijne geur, voor motten een nachtmerrie! Doe wat lavendel in een theefilterzakje en voilà! Laurier, kamfer en vlierbloesem schijnt ook motwerend te werken.

Stofzuigen

Je belangrijkste wapen is je stofzuiger. Houd kasten schoon en fris, om je kledingstukken motvrij te houden en eventuele eitjes te verwijderen. Bij verdenking op motten: vergeet niet de stofzuigerzak naderhand weg te gooien. Tip: maak kasten extra goed schoon met een klein scheutje natuurazijn. Dat verjaagt ze ook.

Dragen

Motten houden niet van beweging. Het beste weermiddel is dus, om je wolletjes zoveel mogelijk te gebruiken! Houd ze dus niet te lang op stapel in de kast, maar berg ze op in afsluitbare boxen of vacuümzakken.

Mott-lock

Het is soms lastig bepalen of een verdwaald gaatje in kleding door motten of door gebruiksslijtage komt. Om dit uit te zoeken mijn beste tip: de mott-lock velletjes. Hang ze op in de kast en je weet gelijk voldoende als er beestjes vast blijven plakken aan de plakstrip.

Vriezer

Leg (mogelijk) aangetaste wolletjes een paar nachten in de diepvriezer. Een temperatuur van -20 graden doodt eitjes en larven uit kledingstukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nice of you to visit my page! I am Maike and mom of 2 cool guys. I started looking into natural (wool) baby clothes and natural motherhood with my second son. And I am very excited! Hopefully I can inform and inspire you to make your little ones as comfortable as possible!

Newsletter

Subscribe to our newsletter and be the first to be informed about our collection and offers.

Recent articles

Superwash vs Untreated wool

Wool is a great material for clothing, especially for babies and children because of its insulating properties and soft texture. Wool has only one major

Read more "

Renee Jasmine Photography

Renee is a very talented family photographer who focuses on pregnancies, newborns and families. For us  she happily made a trip  and took a series

Read more "

Mostlimosi / MamaMosi

Personally, I am always a bit reserved with colors and often choose (too) safe combinations anyway. Mamamosi certainly does not, and with success! She knows

Read more "

Breastfeeding tips!

When we had Dex in 2017, we were completely overwhelmed by the impact that little creature had on our lives. Childbirth was intense, recovery was

Read more "

Moths and woollies: help!

Every wool lover’s worst nightmare: moths. Over the years, I’ve made it a mission to keep these nasty critters out and prevent holes in wools.

Read more "