Baby kleertjes moeten naast lekker zitten natuurlijk 100% veilig zijn voor de baby. Lille-barn is maar een klein merk(je) en het is helaas te kostbaar om certificeringen te behalen. Certificeringen kosten al snel honderden al dan niet duizenden euro’s. De oplages van onze producten zijn heel klein en het kan voor ons niet uit om deze certificaten te behalen.

Hoe controleren jullie de kwaliteit?

Dat we zelf geen certificaten hebben neemt niet weg dat we onze toeleveranciers niet kunnen selecteren op de certificaten die ze hebben. De certificaten staan voor een bepaalde handelswijze en een bepaald kwaliteitsniveau. Dit wordt ook regelmatig gecontroleerd om te zorgen dat dit ook wordt nageleefd.

Wol kwaliteitscontrole

Woolmark

Bij de inkoop van onze (merino) wol vragen we onze leverancier om aan te tonen dat de wol van goede kwaliteit is en niet verkregen van schapen waar mulesing op toegepast is. Onze leverancier van de wol is woolmark gecertificeerd wat garant staat voor hoge kwaliteit wol uit betrouwbare bron.

OEKO TEX 100

Zeker met baby kleertjes is het belangrijk dat de producten veilig zijn. Onze toeleveranciers zijn OEKO TEX 100 gecertificeerd. Een certificering die toeziet op giftige stoffen in textiel. Wij kopen geen kleertjes en stoffen van producenten die niet over deze certificering beschikken.

Milieu Impact

Onze leveranciers zijn Bluesign en/of GRS gecertificeerd. Bluesign ziet toe op effectief gebruik van grondstoffen en de impact op het milieu bij de productie.