Waarom Wolletjes en waarom je nooit meer anders wil!

Waarom Wolletjes en waarom je nooit meer anders wil!

comments

Wol kriebelig? Helemaal niet. Van oudsher heeft wollen kleding misschien een lastig imago, maar tegenwoordig is niets minder waar. De wollen kleertjes van Lille Barn zijn gemaakt van zachte, pure merinowol. En daarnaast, wol(zijde) kleding gebruiken heeft veel mooie voordelen, maar waarom is dit materiaal nu zo fijn voor je kleintje? We nemen je er graag in mee.

Wolletjes zijn warmte regulerend

Te warm of te koud? Wel of geen jasje? Helemaal pasgeboren kindjes kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet goed zelfstandig regelen. Een passende kledingkeuze maken is dus best lastig. Wol heeft een warmteregulerende functie en past zich aan weersomstandigheden aan. De vezels van wol zijn gekroesd, waardoor lucht goed vastgehouden wordt. Warmte wordt daardoor opgeslagen en kan op koude dagen gemakkelijk overgedragen worden aan je baby. Andersom blijft warmte niet onder wol hangen, waardoor hitte eenvoudig afgestoten wordt aan de buitenlucht. Dat werkt op warmere dagen verkoelend en vermindert de kans op warmtestuwing of oververhitting. Kortom, wolletjes houden de temperatuur voor je kindje in alle seizoenen perfect in evenwicht.

Wolletjes zorgen voor een optimale vochtbalans

Kindjes zweten nog meer dan volwassenen, en hierdoor is het gebruik van ademende kleding belangrijk. Synthetische vezels zijn over het algemeen minder goed in staat om vocht af te voeren dan natuurlijke materialen zoals katoen, wol en zijde. Wol is antibacterieel en is dus -zeker voor de hele kwetsbare en gevoelige babyhuid- een fijne keuze.

Met wolletjes minder wasjes

Wist je dat wolletjes zelfreinigend zijn en minder snel geurtjes opnemen? Wol bevat wolvet, ofwel lanoline. Deze beschermende, olieachtige was houdt schapen droog en bacteriën tegen - bacteriën die anders een zweetgeur veroorzaken. Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat vlekjes zich vaak gemakkelijk met een vochtig doekje laten verwijderen. Een nachtje uithangen in de buitenlucht is vaak voldoende, maar wol kan tegenwoordig ook heel goed op een mild programma in de machine.

Met wolletjes consuminderen

Een overvolle commode met stapels babykleding uit de sale. En wat groeien kindjes hard! Achteraf zullen veel ouders merken dat er veel kleertjes ongedragen zijn gebleven, of snel verwassen of smoezelig zijn geworden. Zonde! Door de relatief hogere prijs van wolletjes schaf je bewuster, en dus minimalistisch, aan. En doordat wolletjes langer meegaan, verduurzaam je de babykledingvoorraad van je kindje. Dus: minder items vaker én langer doordragen.

Wolletjes zijn milieu- en diervriendelijk

Wol is biologisch afbreekbaar omdat het een natuurproduct is. Verder brengt de productie van wollen babykleding weinig schadelijke effecten op het milieu met zich mee en wordt het diervriendelijk geproduceerd.

Wolletjes van hoge kwaliteit

Als je wolletjes met een beetje liefde onderhoudt, hebben deze items vaak een lange levensduur. Dit komt door de kroes-structuur van de vezels, waardoor wol van nature elastisch en veerkrachtig is. Het rekt mee en vormt terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Je zult merken dat je wol(zijde) kleertjes langer doordraagt bij je kindje, ook al groeit je baby nog zo hard! En door de hoogwaardige kwaliteit kunnen wolletjes na gebruik altijd een tweede, of zelfs een derde ronde mee

Wolletjes zijn antibacterieel en genezend

Wolletjes zijn perfect te gebruiken op gevoelige huidjes, en voor iedereen met astma, allergieën of gevoeligheden. Wist je dat wol ook een heilzame functie heeft? Baby’s die de eerste drie maanden van hun leven op een schapen- of lamsvachtje slapen, hebben later aanzienlijk minder kans op astma. Ook kun je losse wolplukjes (heilwolle) gebruiken bij tepelkloven, bij doorligplekken of bij rode babybillen. Een kleine pluk in de luier of onder je BH bevordert het herstellend vermogen van de huid, mede dankzij de lanoline.

Dromerig zacht en geborgenheid

Het blijft een kwestie van smaak, maar een baby gehuld in wolletjes kunnen wij niet weerstaan. Wolletjes zijn lichtgewicht en hebben een droomachtig en knuffelig zacht effect. Vanuit de antroposofie wordt wol en wolzijde kleding overigens ook gezien als extra bescherming tegen invloeden van buitenaf. Wol zijde (onder)kleding kan ervoor zorgen dat prikkels minder heftig bij je kleintje binnenkomen. Een schapenvachtje (of) kan de slaap van baby’s ook bevorderen, door de omhulling die het biedt.

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Your Email Address Will Not Be Published. Required Fields Are Marked *

Ontvang onze nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwtjes en aanbiedingen.