De geur verwijderen uit een wollen deken

De geur verwijderen uit een wollen deken

0 comments

Iets waar we vaak vragen en reacties op krijgen is de geur van wol. Je houdt ervan of je vindt het helemaal niks! Wol is een natuurlijk product en kan vooral in het begin naar: schaap (Stal, Mest… ik heb veel voorbij zien komen) ruiken. Je kan het vergelijken met een nieuwe leren tas, jas, of schoenen. De geur van leer kan je soms weken blijven ruiken maar dit gaat naar verloop van tijd zo goed als weg. Wanneer je hem gelijk in gebruik wil nemen en je de geur onaangenaam vindt wil je dit proces graag wat versnellen. Hieronder delen we enkele tips om te geur te verminderen.

Laat je wollen deken luchten om de geur te verminderen

Lucht je wollen deken buiten waar hij niet nat wordt of in een goed geventileerde ruimte. Wanneer je het wollen deken of de wollen onderlegger al in gebruik neemt lucht dan ook de ruimte goed om de geur kwijt te raken. Naar verloop van tijd zal de wol de geur van de ruimte aannemen.

Verminder de geur van je wollen deken met een geurspray

Je wollen deken sprayen met een etherische spray helpt bij het verwijderen van de geur van je wollen deken. Spray met mate en zorg ervoor dat de wol niet drijfnat wordt. Houdt er wel rekening mee dat wanneer je dit doet het product niet meer teruggestuurd kan worden.

Verwijder de geur van wol met geurbuiltjes

Wol neemt de geur van de omgeving aan. Door de wollen deken in een afgesloten zak of een lege kast te leggen met geurbuiltjes zal de wol deze geur aannemen. Op internet zijn er ook verhalen te vinden van mensen die de wol in een waszak 20-30 minuten in de droger doen (op 30 graden) met een geurbuiltje. Zelf hebben we hier geen ervaring mee en zouden we niet direct aanraden.

Sneeuw verwijdert de geur uit je wol

Mocht je nu het geluk hebben dat er sneeuw ligt maak daar dan gebruik van. Leg je wollen deken, schapenvachtje of onderlegger in de sneeuw om de geur te verwijderen. Een dag met de bovenkant in de sneeuw leggen en daarna goed uitkloppen. Hang hem daarna te drogen (niet bij de kachel). Doe dit alleen wanneer het onder het vriespunt is en de sneeuw knisperend en droog is.

Damp en mist vermindert de geur in je wol

Hang je wollen vachtje, dekentje, of onderlegger in de mist. Zorg ervoor dat hij niet kleddernat wordt maar licht vochtig door de damp. Hang hem vervolgens in een goed geventileerde ruimte om te drogen. Je zou in plaatst van in de mist je wollen deken, vachtje of onderdeken ook in de badkamer kunnen hangen terwijl er damp is van de douche.

Wollen deken Wassen om de geur te verminderen

Was je wollen deken alleen als het echt noodzakelijk is. Wil je de geur te verminderen, probeer dan een van de bovenstaande methodes. Een vachtje moet je eigenlijk helemaal niet wassen, het leer op de onderkant wordt hard en stug wanneer het kleddernat wordt. Dit is eigenlijk niet meer goed te krijgen.

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Your Email Address Will Not Be Published. Required Fields Are Marked *

Populaire Posts
Ontvang onze nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwtjes en aanbiedingen.
Gerelateerde artikelen