Wat is mulesing en waarom wil je dit niet

What is mulesing and why don't you want this?

comments

Wij vinden het belangrijk dat onze wolletjes eerlijk en duurzaam gemaakt worden. Bij producten gemaakt van merinowol moet je dan uitkijken voor een vervelende misstand in de wolindustrie genaamd mulesing. Voor veel mensen is het een relatief onbekend begrip, maar het heeft een grote impact op het welzijn van schapen en de kwaliteit van de wol.

Wat is mulesing?

Mulesing is een praktijk die in de wolindustrie wordt toegepast om vliegenlarven te voorkomen. Het houdt in dat de huid rond het achterwerk van een schaap wordt weggesneden, waardoor er een wond ontstaat die minder aantrekkelijk is voor vliegen om hun eitjes in te leggen. Helaas is deze praktijk niet alleen heel pijnlijk voor de schapen, maar ook niet duurzaam en ethisch verantwoord. In Europa en Nieuw Zeeland is mulesing verboden maar in Australië (de grootste leverancier van wol) komt dit nog steeds voor.

Als consument is het belangrijk om te weten onder welke omstandigheden het is geproduceerd. Bij het kopen van wol is het dus essentieel om op zoek te gaan naar leveranciers die zich inzetten voor ethische productieprocessen en die geen wol van mulesing-schapen gebruiken.

Hoe we garanderen dat onze wol Mulesing vrij is

Onze leverancier is een grote en bekende leverancier in de markt en tevens de leverancier van andere bekende wolmerken. De leverancier is RWS (Responsible Wool Standard) gecertificeerd wolproducent. Dit garandeert het welzijn van de schapen en goed beheer van het land waar schapen op grazen. Daarnaast beschikt de producent over een EU Ecolabel. Een prestigieus label dat wordt toegekend door de Europese commissie aan bedrijven die voldoen aan de hoogste milieunormen.

Als je op zoek bent naar wolletjes die niet alleen mooi zijn, maar ook verantwoord zijn geproduceerd, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door te kiezen voor ethische wolproducten, draag je niet alleen bij aan het welzijn van schapen, maar ook aan de verduurzaming van de wolindustrie.

Reacties

No comments

Laat een reactie achter
Your Email Address Will Not Be Published. Required Fields Are Marked *

Populaire Posts
Ontvang onze nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwtjes en aanbiedingen.
Gerelateerde artikelen